Teszteld a tudásod

Egészség teszt

„Mennyire egészséges  Ön?”


Minden egyes kérdésre adjon egy választ az 1-től 5-ig terjedő skálán:    


1-az adott kondíciót alig,
3-az adott kondíciót néhányszor,
5-az adott kondíciót gyakran átéli.

Fontos, hogy őszintén válaszoljon!
 
Főoldal arrow Blog
Blog
Fukushima ma:2014 január

Rendelhetünk-e Okinawáról Korall Kalciumot? - tettük fel a kérdést még szeptemberben

A helyzet nem annyira egyszerű, hisz nem sokkal a 2011 márciusi tsunami katasztrófa óta Fukushima "eltűnt" a hírekből. A japán kormány 2 éven keresztül ecsetelte, hogy minden oké, majd tavaly nyáron végre elismerték, hogy "elveszítették a kontrollt" a sérült erőmű felett...

De mit jelent elveszíteni a kontrollt a nukleáris korban?

Mondjuk egynek azt, hogy két éven keresztül folyt a tengerbe napi 300 tonna radióaktív víz, mára pedig napi 400 tonna radioaktív talajvízet tárolnak el hatalmas ballonokban az erőmű területén?

Mit jelent ez ránk nézve és Önökre? Ennek jártunk utána.

 

Hozzászólások (1) | Találatok: 1171

Tovább...
 
Na ez az, ami kimarad, amikor a többség fogyni akar...

Teljesen mindegy, mit állítanak a fitneszguruk, ha tested így működik...

Az is majdnem teljesen mindegy, hogyan adod le a kilókat. A titok nem a mód, ahogy lefogysz, a titok, hogy mennyi ideig kell fenntartanod ezt a tömeget, hogy ne hízz vissza.

Legyen Ön az első hozzászóló | Találatok: 498

Tovább...
 
Vitamin 20 forintért, boldogságos, nem?

Nem minden nap járok bevásárlóközpontba, de ma igen és nyakamba zúdítottak a plázarádió-parádét. Persze rögtön kihallottam, hogy "C-vitamin már kevesebb, mint darabonként 20 forinttért". Értem én a marketinget, meg hogy le kell bontani a 2000 forintos árat emészthetőbb tételekre, biztosan Te is hallottál már ilyet, hogy "kevesebb, mint egy napi kávé áráért".
Huhh.

Legyen Ön az első hozzászóló | Találatok: 787

Tovább...
 
Íme az én sztorim

 

Mindenkinek van egy története...

 

...arról, hogyan került kapcsolatba az alternatív medicinával.

Gyakran benne van, hogy "végső kétségbeesésemben" xy terapeutához fordultam...

 

Ez is egy ilyen sztori.

Lúgosítás1999. márciusát írtuk Los Angelesben, és végeztem a dolgom, mint minden, a szezonra készülő rendes kalapácsvető. Már korábban "éreztem" a hátam, de kis pihenés, és alapos jegelések segítségével kezelhető volt. Aztán egy súlyemelő edzésen minden megváltozott, elrontottam egy gyakorlatot, kicsit később pedig már lehajolni sem bírtam.

 

Azonnal jeleztem az egyetemi klinikán, hogy gond van. Vizsgálatok sorozata következett, MRI, CAT-scan, izotópos vizsgálat. Az eredmények nem voltak egyértelműek. Magyarul: fogalmuk sem volt, mi bajom.

De ezt meg nem mondták volna!

A "sztárorvos", Dr. Watkins szerint az ötödik csigolyámnál belül beszakadt a porc, ezért a szezonomnak vége.

 


Hat héttel a sérülés után a rehab ellenére sem javultam semmit. Már eddig is javasolta egy edzéstársam, menjek el vele Dr. Alex Guerrero klinikájára, de nem foglalkoztam vele, mert a nyugati orvoslás volt a mindenem, a keleti medicinát hókusz-pókusznak tartottam. Elérkezett azonban az a pillanat, amikor minden mindegy lett.

Kétségbeesett idők, kétségbeesett módszerek!

Szóval, kaptam időpontot Dr. Guerrero-tól. A rendelő fala tele volt olyan sportolókkal, mint a Los Angeles Lakers, Kings, Dodgers legismertebb játékosai. Eddig jó.


Alex elvégzett egy gyors izomtesztet, majd közölte: a bal oldalon elszakadt a csípőhorpasz izmom (ez egy igen vastag belső hátizom). A gerincemnek azonban semmi baja! Majd ránézett a naptárra, és közölte: „kezellek ma, a jövő héten háromszor, aztán végeztünk is”.

"Na jó, neked elment az eszed" -gondoltam bólogatás közben. Persze fogalmam sem volt, mit ért kezelés alatt.

 

A kezelés sokkolóan fájdalmas volt, Alex mélymasszázzsal kezelte a sérült izmot a hasamon keresztül(!), majd az összes csípő-stabilizáló izommal ugyanezt megtette. Ahogy végeztünk, még hozzátette, hogy hétvégén mindenképpen menjek ki a pályára kalapácsot dobni, mert szeretné látni, hogy alakul a fájdalom, érzek-e különbséget.

 

(végre, egy orvos aki nem néz hülyének és küld haza pihenni)

 

Este ért az első meglepetés, mikor véletlenül lehajoltam, és nem jött a fájdalom. Hétvégén kimentem edzeni, és újabb meglepetés: a fájdalom halványan ott volt ugyan, de csökkent kicsit. A sztorit rövidre zárva, május végén már versenyeztem! Igaz nem csúcsformában, de kit érdekelt ez akkor?

 

A gyógyulásom után állandóan Dr. Guerrero nyakára jártam, hogy segítsen rendbe szedni a táplálkozásom. Mint a legtöbb embernek, nekem is voltak problémáim: megfelelő hosszúságú pihenés mellett is gyakran elfáradtam, sokat nassoltam, kívántam a cukrot és a kávét.

Alex akkor már régóta "lúgosította" pácienseit, és saját táplálék-kiegészítőket készített betegeinek, sportolóinak.

 

Könnyedén bevehető, organikus, minden benne van a megfelelő arányokban, és egyszerűen működik. Ahogy a MegaGreen visszaállította szervezetem természetes kémhatását, végre valóban regenerálódtam, alig voltam beteg. És főleg: nem kellett külön figyelmet fordítani a táplálék-kiegészítésre. Az étellel megettem a zöldjeim és kész.

UI:

-Tisztítsd a véred!

-Tápláld magad!

-Lúgosítsd szervezeted!

 

Legyen Ön az első hozzászóló | Találatok: 4528